sunnuntai 24. helmikuuta 2013

5parasta: Euroopan kaupunkilomakohteet


kuva: fotopedia.com

5parasta -blogi keräsi tämän hetken parhaat kaupunkilomakohteet Euroopassa:

1.       Lontoo – Yksi monikasvoisimmista kaupungeista, jonka jokainen kaupunginosa on kuin oma pieni kylä. Unohtamatta, että kysymyksessä on n. 14 miljoonan asukkaan metropoli.  Lontoosta on moneksi; se on samalla hienostunut, että erittäin liberaali sekä myös todellinen shoppailijan mekka. Ehdoton plussa on lyhyt lentoaika Suomesta ja miinus puolena suhteellisen kallis hintataso.

2.       Barcelona – Upeat rannat, vilkas kulttuuri- ja urheiluelämä, shoppailijan paratiisi. Barcelona on tätä nykyä suhteellisen edullinen shoppailukaupunki, joka on mielestäni yksi Euroopan viihtyisimpiä kaupunkeja. Katalaanit ovat oman arvonsa tuntevia patriootteja, joten muutama kohteliaisuus sana on syytä opetella ennen reissua. Paras aika matkustaa on keväästä syksyyn.

3.       Kööpenhamina – Oma suosikkini, lyhyt lentoaika, loistavat pyöräilymahdollisuudet, rennot ihmiset sekä hyvä ruoka. Hintataso on suurin piirtein sama kuin Suomessa lomailijalle. Sopii erinomaisesti myös lapsiperheille!

4.       Berliini – Saksan suurin kaupunki, joka ei jätä ketään kylmäksi. Berliinissä on läsnä niin historia kuin nykyisyys. Shoppailijan paratiisi, joka yllättää erittäin edullisella hintatasollaan. Myös Berliinin lennät nopeasti ja kaupungin sisäiset liikenneyhteydet toimivat saksalaisella täsmällisyydellä. Berliini sopii kaikenikäisille matkailijoille.

5.       Rooma – Roomassa historia tulee vastaan kaikkialla, mutta myös nykypäivän Roomalla on tarjota matkailijalle paljon elämyksiä; urbaania Rooman loputtomilla kaduilla ja piazzoilla, taivaallista ruokaa, muotimaailman kuumimpia brändejä sekä historian ja nykyisyyden harmoniaa, jota et voi missään muualla kokea.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti